Bäckenbottenträning efter prostatacanceroperation

Information om bäckenbottenträning till patienter som genomgått operation med borttagande av prostata på grund av prostatacancer. Informationen ska ses som ett komplement till den information patienterna fått under vårdtiden och i samband med utskrivning. December 2015.

För patienter
För vårdpersonal
Jobba hos oss
Om Karolinska
Alla filmer
Senast visade

Inga filmer hittades

Agarre grande del pecho
Film om stort omtag om bröstet på spanska
Aldrig. Aldrig. Skaka
Hur gör jag när barnet skriker? Föräldrar berättar hur de känner när deras barn skriker och de inte kan trösta. Specialister uttalar sig om vad som händer i hjärnan om man kraftigt skakar ett nyfött barn och ger råd hur man kan hantera en stressad situation.
Amning
Förlossningsförberedande information
Att hantera värkar – Latensfasen
Med ett förhållningssätt som stödjer födandet och guidade övningar innehållande andning, avslappning och fokus på nuet så har du en bra grund i starten av ditt förlossningsarbete. Sätt på denna guidning under dina egna värkar om och om igen.
Att tänka på vid behandlingen med von Rosen-skena
Syster Gunilla går igenom vad man bör tänka på när barnet behandlas med von Rosen-skena.
Balansövning vid diskbänk
Vill du stärka balansen, minska risken för fall och öka välbefinnandet? Tre enkla tips är att promenera en halvtimme per dag, träna musklerna två gånger i veckan och öva balansen. Vår expert Margareta Skog visar en enkel övning vid en diskbänk.